JCC Glas

jcc-cheyenne-verbouw-onderhoud-renovatie-vakmanschap-glas.jpg

Een heldere kijk op glas

Glas is een van de meest veelzijdige bouwmaterialen. Werd glas vroeger voornamelijk gebruikt in deuren en kozijnen, hedendaags glas voldoet uitstekend als scheidingswand, traptrede, balustrade of tafelblad. Er zijn duizenden soorten glas, elk geschikt voor specifieke toepassingen.

Het plaatsen van glas

HARDGLAS

Glastoepassingen die extra belast worden zoals deuren, balustrades en tafelbaden worden uitgevoerd in hardglas. Dit glas is tot 600 graden verwarmd en daardoor enorm sterk. Mocht het onverhoopt toch breken, dan valt hardglas in kleine, ongevaarlijke brokjes uiteen.

Hardglas heeft de afgelopen jaren in ons interieur een vaste plaats verworven. Douchecabines, (schuif)deuren, vloerdelen, glas met een opdruk of in kleur als achterwand in de keuken, de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. JCC Glas denkt graag met u mee bij het ontwikkelen van creatieve interieuroplossingen.

ISOBEGLAZING

De techniek is inmiddels zo ver, dat iso(latie)glas dezelfde isolerende werking heeft als een gemetselde spouwmuur. Uw kozijnen uitrusten met isoglas kan dan ook een aanzienlijke energiebesparing opleveren. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat u hier subsidie voor aan kunt vragen. Isoglas wordt ook geluids-, doorval- of zonwerend geleverd en kan zo de kwaliteit van een woning enorm verbeteren.

Het plaatsen van een glazen dak
Glazen deur
Monumentenglas in oude panden

MONUMENTENGLAS: HET VERSCHIL IS NIET TE ZIEN WEL TE VOELEN

JCC heeft zijn gamma uitgebreid met glas dat een authentieke uitstraling combineert met de hedendaagse prestatie-eisen.

Het oorspronkelijke glas in monumenten en historische panden heeft vaak een typische uitstraling maar voldoet niet meer aan de huidige eisen van comfort. JCC is in staat om met slanke oplossingen, immers het glas moet in bestaande sponningen worden geplaatst, de authentieke uitstraling te bewaren en toch een hoge isolatiewaarde te halen.

Door het gebruik van diverse coatings en de toepassing van verschillende edelgassen, is het mogelijk om een volledig productgamma op de markt te zetten. Een gamma dat qua dikte en uitstraling uitstekend past bij het tijdsbeeld van monumentale panden en industrieel erfgoed.

HISTORIE

Voor 1960 werd glas getrokken en voor 1920 zelfs met de mond geblazen. De vervormingen en kleine oneffenheden die deze productiewijzen met zich meebrachten zorgden voor een spel van licht en reflectie. Deze lichte onregelmatigheden zijn karakteristiek voor oude gebouwen en monumentale panden. JCC heeft deze sfeer gecombineerd met de prestatie-eisen van vandaag.

Neem contact op

JCC Cheyenne,specialistenin bouw en verbouw

Wij zijn specialisten in bouw en verbouw.

Onze diensten

Contact informatie

AGerrit Bolkade 66,
1507 BR Zaandam

T 075-6148712

M06-25075555

Werkzaam in heel Nederland

JCC Image is zelfs wereldwijd beschikbaar.